Mercedes G-Klasse: beter dan een Rolls-Royce

G_01.jpg

De Mercedes G-Klasse werd gelanceerd in 1979 en is nog altijd op de markt in een bijna identieke vorm als in het begin. In de loop van zijn carrière kreeg hij wel enkele uitgebreide upgrades. Deze terreinwagen, ontworpen voor de moeilijkste situaties, heeft de tand des tijds zonder kleerscheuren doorstaan. Hij geraakte enkele jaren geleden weer helemaal in de mode en is zo belangrijk geworden voor het merk dat er nu ook een elektrische versie verschijnt, de G 580.

Toonbeeld van duurzaamheid

Tijdens een ontmoeting met de pers zei AMG-baas Michael Schiebe dat 80% van de G-Klasses die sinds zijn debuut in 1979 geproduceerd zijn, nog altijd rondrijdt. Het is dus een toonbeeld van duurzaamheid. In april 2023 vierde Magna Steyr, het bedrijf dat de 4×4 assembleert, het 400.000ste exemplaar dat in 44 jaar gebouwd werd. Het record van Rolls-Royce, waarvan 65% van de modellen nog bestaat, werd dus ruimschoots overtroffen.

In alle vormen

De Mercedes G-Klasse kan aangepast worden aan alle specifieke noden (ziekenwagen, brandweerwagen enzovoort). Sinds 1975 heeft hij ook een succesvolle militaire carrière achter de rug. Hij werd tussen 1982 en 1992 ook onder licentie gebouwd door Peugeot (Peugeot P4) met aandrijflijnen van het Franse merk, nog een bewijs van zijn extreme veelzijdigheid.

Bron www.gocar.be

G_01.jpgG_02.jpgG_03.jpg